Étteremként mivel is csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunk méretét?
A Felelős Gasztrohőshöz csak azok a vendéglátóhelyek csatlakozhatnak, melyek:

1. Az alapanyagok minimum 30%-át Magyarországról szerzik be

2. Nem használnak pálmaolajat

3. Minimum 2 vegetáriánus étel szerepel az étlapon

4. Minimum 1 biotermék árulnak

5. Legalább 1 környezetbarát minősítéssel rendelkező tisztítószert használnak

6. Nem használnak polisztirolhab dobozt (pl.: elviteles „hungarocell doboz”)

7. Nem használnak szívószálat, vagy csak a vendég kifejezett kérésre

8. Folyamatosan törekszik a környezeti terhelés csökkentésére

A Púderben a fentieken kívül:

  • Refill ( vízespalack feltöltő) pont vagyunk, ezzel is ösztönözzük vendégeinket a #plasticfreedom életvitelre (Ne vegyél műanyagpalackos vizet, inkább töltsd meg kulacsod nálunk!)
  • szelektíven gyűjtjük a hulladékot (üveg, műanyag és papír)
  • több étlapon szereplő főételünk árából támogatjuk a WWF szervezetet
  • a főzéshez használt olajat külön gyűjtjük és adjuk le az erre szakosodott feldolgozó cégnek
  • a majdnem 150 (!)  villanykörténket mind energiatakarékos LED izzóra cseréltük
  • #zerowaste szellemében, étlapunk kialakításánál figyelembe vettük, hogy a lehető legkevesebb ételhulladékot termeljük
  • Tervezzük:
    • (az újrahasznosítható műanyag) elviteles dobozaink teljesen lebomló verzióra való cseréjét
    • újrahasznosított papírból készült szalvéták használatát